Rodinná farma

V samém srdci horského údolí provincie Kampot.

Naše farma je situována v chráněné geografické oblasti provincie Kampot v Kambodži. Certifikát chráněného zeměpisného označení (PGI) je záruka toho, že náš pepř vyrostl v nejvhodnějších klimatických podmínkách na světě pomocí nejpřísnější úrovně farmářských metod a technik. Stejně jako šampaňské ve francouzské provincii.

 

Každá kulička vypěstovaného pepře musí splňovat přísně stanovená pravidla. Do prodeje například nesmí být zařazena žádná kulička pepře, která je ve svém průměru menší než čtyři milimetry. Kromě velikosti pepře se nejvíce klade důraz na organický původ a zákaz veškerých chemických hnojiv.

 

Všechny tyto skutečnosti zajištují,  že každá  kulička pepře v sobě skrývá nepopsatelnou chuť a gurmánský zážitek, kvůli kterému je Kampotský pepř považován za nejlepší pepř na světě. Dokonalou a neopakovatelnou chuť, která dělá z Kampotského pepře nejlepší pepř na světě. 

Ručně sklízené kuličky pepře jsou následně sušeny přímo na slunci, a jsou přebírány tak, aby splňovaly všechny podmínky pro certifikaci. Například každá kulička Kampotského pepře musí být větší než 4 mm, tedy výrazně větší oproti běžnému pepři.

 

Kampotský pepř se produkuje ve čtyřech formách – zelený, červený, bílý a černý, přičemž všechny pocházejí ze stejné rostliny. Rozdíl je přitom ve způsobu sklizně a době zrání. 

Zelený pepř tak jak ho známe, si zachovává svou barvu díky procesu dehydratace, při sušení z něj pak vzniká pepř černý.

 

Červenou barvu získávají kuličky při dosažení plné zralosti a bílá barva je způsobena odstraněním slupky z dříve namočených červených zrníček.

Nákupní košík
Přejít nahoru