Pepř s příběhem

Proč je nejlepší na světě?

Kampotský pepř je díky  unikátním geologickým a klimatickým podmínkám regionu Kampot v Kambodži již několik století pro svou jedinečnou chuť a aroma považován za nejkvalitnější pepř na světě.

Znalost pěstování Kampotského jev provincii Kampot předávána mezi generacemi již od 13. století. Naši pěstitelé pepře čerpají ze zkušeností mnoha generací svých předků, aby ručně zpracovali každé zrnko a co nejlépe zachovali jeho unikátní vlastnosti a vysokou kvalitu.

Naše partnerská farma používá výhradně přírodní hnojiva. Zejména se jedná o kravský hnůj a drcené hovězí kosti. Každý druhý rok je na farmu navezena nová vrstva půdy. Nikdy nepoužíváme pesticidy. 

Kampotský pepř se produkuje ve čtyřech formách: zelený, červený, černý a bílý, přičemž všechny pocházejí ze stejné rostliny. Rozdíl je přitom ve způsobu sklizně a době zrání.

Ručně sklízené kuličky pepře jsou následně sušeny přímo na slunci, a jsou přebírány tak, aby splňovaly všechny podmínky pro certifikaci. Například každá kulička Kampotského pepře musí být větší než 4 mm, tedy výrazně větší oproti běžnému pepři.

 

 

Černý pepř vzniká procesem dehydratace čerstvého zeleného pepře.

Červený pepř získává svou specifickou barvu sběrem při dosažení plné zralosti a následnou dehydratací.

Bílý pepř vzniká odstraněním slupky z dříve namočeného červeného pepře, ze kterého zůstane pouze bílé pepřové jádro.

Poslední a zároveň nejdůležitější součástí toho příběhu je finální kontrola společností KPPA (Kampot Pepper Promotion Association). Aby dostaly kuličky pepře tuto certifikaci, musí splňovat ty nejpřísnější normy v oblasti kvality, velikosti, dehydratace a čistoty. 

V okamžiku úspěšné kontroly se Kampotský pepř vydává na více než 9000 km dlouhou cestu, která končí u Nás, v České republice.

Proč je nejlepší na světě?

Kampotský pepř je díky unikátním geologickým a klimatickým podmínkám regionu Kampot v Kambodži již několik století pro svou jedinečnou chuť a aroma považován za nejkvalitnější pepř na světě. Znalost pěstování Kampotského je v provincii Kampot předávána mezigeneracemi již od 13. století. Naši pěstitelé pepře čerpají ze zkušeností mnoha generací svých předků, aby ručně zpracovali každé zrnko a co nejlépe zachovali jeho unikátní vlastnosti a vysokou kvalitu.

Každá kulička vypěstovaného pepře musí splňovat přísně stanovená pravidla. Do prodeje například nesmí být zařazena žádná kulička pepře, která je ve svém průměru menší než čtyři milimetry. Kromě velikosti pepře se nejvíce klade důraz na organický původ a zákaz veškerých chemických hnojiv.


Všechny tyto skutečnosti zajištují,  že každá  kulička pepře v sobě skrývá nepopsatelnou chuť a gurmánský zážitek, kvůli kterému je Kampotský pepř považován za nejlepší pepř na světě. Dokonalou a neopakovatelnou chuť, která dělá z Kampotského pepře nejlepší pepř na světě. 

Černý pepř vzniká procesem dehydratace čerstvého zeleného pepře.

Červený pepř získává svou specifickou barvu sběrem při dosažení plné zralosti a následnou dehydratací.

Bílý pepř vzniká odstraněním slupky z dříve namočeného červeného pepře, ze kterého zůstane pouze bílé pepřové jádro.

Poslední a zároveň nejdůležitější součástí toho příběhu je finální kontrola společností KPPA (Kampot Pepper Promotion Association). Aby dostaly kuličky pepře tuto certifikaci, musí splňovat ty nejpřísnější normy v oblasti kvality, velikosti, dehydratace a čistoty. 

V okamžiku úspěšné kontroly se Kampotský pepř vydává na více než 9000 km dlouhou cestu, která končí u Nás, v České republice.

Nákupní košík
Přejít nahoru